ОСТАННІ НОВИНИ

„Пористи” влаштують жалобний похід до тюрми по вулиці Лонцького

|

Львівська обласна громадська організація „ПОРА!” та Європейський молодіжний парламент Львова занепокоєні тим, що в офіційну програму вшанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій не включені тисячі галичан, які загинули в тюрмі НКВС по вулиці Лонцького.

„Обурливим та незрозумілим є те, що на території цих поховань нещодавно проводились будівельні роботи всупереч чинному законодавству. Завдяки втручанню громадськості ці роботи заблоковано, однак винуватець – п. Артемович – досі не відшкодував заподіяної шкоди та практично не відповів перед законом за вчинені правопорушення. Чомусь такі люди як п. Артемович, користуються підтримкою з боку місцевої влади. Зокрема, доволі промовистим є факт, що цей бізнесмен був одним із небагатьох підприємців, які супроводжували голову ЛОДА Петра Олійника під час його візиту до Канади” – йдеться у заяві, яку сьогодні ГО „ПОРА!” поширила серед Львівських засобів масової інформації.

Відтак пористи обіцяють в суботу, 26 листопада, після офіційного вшанування жертв голодоморів та політичних репресій о 16.05 провести жалобний похід від пам’ятника Шевченку до тюрми по вулиці Лонцького. О 16.30 в подвір’ї цієї тюрми вперше в історії України відбудеться поминальна панахида.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *