ОСТАННІ НОВИНИ

“Південному” загрожує доля “Криворіжсталі”?

|

Керівництво ринку “Південний” для роботи на законних підставах мають заплатити 13,5 млн гривень до міської скарбниці за 12 га землі, які вони використовують і тоді міська рада укладе з ними угоду про оренду на суму 4,2 млн гривень на рік, повідомив сьогодні під час брифінгу виконувач обов’язків міського голови Зеновій Сірик.

“Якщо вони хочуть це купити, то це коштує сьогодні 36 мільйонів гривень і це скромні і попередні цифри, які не враховують усіх аспктів справи” – підкреслив З.Сірик. Він також зазначив, що обов’язковою умовою є те, що ці гроші ні в якому разі не можуть бути зібрані з підприємців, які там працюють. “Ці гроші – це ті надприбутки, які отримали власники цього підприємства, працюючи, фактично, поза рамками закону вже упродовж десяти років”, – сказав він.

За його словами, він чекає на зустріч із керівництвом ринку наступного понеділка у малому сесійному залі і запрошує пресу на цю зустріч, бо “після певних публікацій” зустрічатиметься з ними “лише у присутності преси”. “Я хотів би, щоби у нашому місті були мир і злагода, я не хотів би, щоби там творились якісь закулісні речі, а хочу, щоби все було гласно і відкрито, адже там трудяться сотні чи навіть тисячі львів’ян” – підкреслив З.Сірик.

Водночас З.Сірик сказав, що у разі небажання керівництва “Південного” вирішувати це питання компромісним шляхом, можливий той самий варіант, що й і з “Криворіжсталлю”. “Є сценарій у нашій країні, розроблений, також прозорий – механізм “Криворіжсталі” і повірте, попередні пропозиції уже з Президентом проговорювалися. Якщо треба, то я звернуся ще раз і хай нам проведуть відповідну процедуру у Львові” – зазначив З.Сірик. Він також зазначив, що згода керівництва ринку на ці умови дасть йому можливість винести питання на розгляд депутатів, бо саме вони прийматимуть остаточне рішення. При цьому він не може гарантувати на сто відсотків, що депутати ухвалять позитивне рішення.

Що ж стосуєтсья недавнього рішення Господарського суду, яким міську раду зобов’язали укласти угоду оренди з ринком, то З.Сірик заявив, що «рішення суду це рішення суду, але власником є територіальна громада і згідно з законодавством про місцевве самоврядування, виключною компетенцією ради є відчуження майна, землі і надання пільг, тому ніхто не може перебрати на себе функції представницького органу”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *