ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська область за числом дитсадків посідає 20-е місце в Україні

|

У Львівській області налічується 472 дитячі садочки, що є 20-м показником серед регіонів України. Проце йдеться в довідці з приводу стану дошкілької освіти, що була розповсюджена під час сьогоднішньої колегії ЛОДА. Найліпша ситуація із дитсадками в Трускавці, де дошкільною освітою охоплено 65% дітей, а в Стрию, Самборі та Бориславі – 59-53% дітей.

З 1992 року по 2005-ий у Львівській області було закрито 256 дошкільних навчальних закладів і їх число порівняно з 1991 роком скоротилося на 40%. З цього числа, як випливає з довідки, було продано 25, а здано в оренду – 27 закладів. Ще 28 були передані бюджетним організаціям, 61 – перепрофільовано в освітні заклади, 15 – зруйновано, ще 15 – передано релігійним організаціям, а 9 – у житловий фонд. Черги на влаштування дітей у дитсадки складають по області 5 тисяч осіб, із яких 2,8 тисячі – місто Львів.

Згідно з рішенням колегії, до 25 грудня цього року обласне управління освіти має розробити заходи щодо розвитку мережі дошкільних закладів різних типів і форм власності, у відповідності до освітніх потреб населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *