ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник невдоволений роботою служб у справах неповнолітніх

|

Голова Львівської облдержадміністраії Петро Олійник незадоволений заходами, спрямованим на забезпечення соціального захисту дітей-сиріт Львівщини. Керівник області під час сьогоднішнього засідання колегії ЛОДА звернувся до всіх голів рійонів та міст області з проханням серйозно поставитися до цієї проблеми та „не робити з дітей потенційних клієнтів органів внутрішніх срав”.

Петро Олійник заявив, що проблем з фінансуванням програм запобігання дитячої бездоглядності та жебрацтва в області нема. „У нас нема людей і доброї волі”, – сказав він.

Керівник Львівщини також пообіцяв особисто зустрітися з кожним ректором вищих навчальних закладів Львівщини та обговорити з ними питаня збільшення набору дітей-сиріт у ВНЗ. П.Олійник також звернувся до обласної телерадіокомпанії з проханням попрацювати над створенням циклу програм, присвячених проблемі дітей-сиріт.

Від керівників органів прокуратури та УМВС області Олійник вимагає особистого контролю за станом бродяжництва, жебрацтва та злочинності в середовищі неповнолітніх. Він також зажадав від них звіту перед керівництвом області.

Окрім цього, Петро Олійник пообіцяв звернутися до представників церковних громад з проханням розширити мережу недільних шкіл. А також висловив побажання розробки програми зі створення для кожної дитини, позбавленої батківської опіки, особистих рахунків, на які щомісяця перераховуватиметься певна сума грошей. „Ці кошти діти, коли досягнуть 18 років, зможуть використати на навчання або на придбання власного помешкання”, – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *