ОСТАННІ НОВИНИ

Співпраця румунських бізнесменів із Львівщиною зміцніла

|

Генеральний Консул Румунії в Чернівцях Ромео Сендулеску на зустрічі з головою Львівської ОДА Петром Олійником повідомив, що економічна співпраця румунських бізнесменів з Україною та Львівщиною зокрема за останній рік значно зміцніла.

За інформацією Сендулеску, влітку цього року на Львівщину приїжджали представники чотирьох румунських підприємств для вивчення бізнес-простору Львівщини. Планувався приїзд представників 12 румунських фірм, проте через низку обставин змогли приїхати лише 4. Але ця цифра, за словами Сендулеску, є значно вищою, ніж в попередні роки. Після Різдвяних свят до Львова знову приїде румунська бізнес-делегація, яка розглядатиме питання економічної співпраці на Львівщині.

Ромео Сендулеску повідомив Петра Олійника про пропозицію румунського підприємства «Профлекс», що займається експортом нафти, працювати на теренах Львівщини, і попросив керівника Львівщини розглянути це питання.

Нещодавно, за словами Сендулеску, в Чернівцях було відкрито Центр транскордонного співробітництва, котрий допомагатиме румунським бізнесменам у роботі в Україні і надаватиме консультації щодо місцевого законодавства.

Петро Олійник запропонував Ромео Сендулеску провести україно-румунський бізнес-форум, на якому й буде розглянута співпраця румунських та українських (зокрема, львівських) ділових кіл. За словами Олійника, важливим напрямом поглиблення співробітництва між державами буде підписання договорів про співпрацю на рівні регіонів. Львівщина, за його словами, уже підписала 43 таких договорів з регіонами європейських держав. Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *