ОСТАННІ НОВИНИ

Актори театру ЗахОК звернулися до Президента

|

Колектив Драматичного театру Західного оперативного командування звернувся до Президента України Віктора Ющенка із проханням втрутитися в питання розформування драмтеатру і не віддавати приміщення на вулиці Городоцькій полякам. Повідомила прес-служба Західного оперативного командування. Текст звернення подаємо повністю:

„Проблема, що спонукала нас звернутися за допомогою, не терпить жодної відстрочки і потребує термінового компетентного втручання.

Як нам стало відомо, польські дипломати в Україні проводять переговори з українською владою у справі передачі полякам будинку за адресою вулиця Городоцька, 36, де нині розташований театр.

Зі слів посла Польщі в Україні Я. Ключковські (газета „Ратуша” число 47 (1259) 17-24. ХІ.05 р.) після зустрічі з Міністром оборони України Анатолієм Грищенком, який нібито „із розумінням поставився і висловив позитивне бачення вирішення проблеми”, це питання набуло стадії практичного виконання.

Доказом такого твердження є також телеграма заступника Міністра оборони України В.А. Кредісова, в якій одним із пунктів йдеться про термінову (!!) підготовку необхідних документів щодо розформування Драматичного театру Західного оперативного командування.

Пане Президенте! Нам не зрозуміло, чому наша влада на найвищому рівні більше переймається культурними проблемами поляків, аніж українців. Адже театр здійснює культурне обслуговування не лише мешканців міста Львова, але й військових частин гарнізонів, зокрема і віддалених, мешканців яких взагалі ніколи не бачили виступів артистів театрального мистецтва.

Гадаємо, що слід відзначити те, що 46 працівників та акторів театру були нагороджені бойовими та державними нагородами. Наступного року (3.01.ХІ. 2006 року) театр має святкувати своє 75-річчя. Відповідно готується ювілейна програма та планується відкриття ювілейного року гастролями в місті Києві.

Очевидно, що військовому відомству єдиний у Збройних силах України Драматичний театр став обтяжливим для бюджету Міністерства оборони. Мабуть, гроші на сьогоднішній день важливіші, аніж духовність військовослужбовців та членів їх сімей.

Просимо вашого термінового втручання щодо вирішення порушеного питання на користь колективу театру”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *