ОСТАННІ НОВИНИ

Сірик налагоджував зв’язки з містами Словенії

|

Виконувач обов’язки міського голови Львова Зеновій Сірик сьогодні зустрівся з кандидатом на звання почесного консула Словенії у Львові Юлією Мізрах, признаяення якої на цю посаду відбудеться на початку 2006 року. Навесні наступного року також заплановане відкриття почесного консульства у Львові.

«Ми сьогодні зустрілися з намірами налагодити співпрацю між Львовом та містами Словенії. Маємо важливу і цікаву ідею щодо створення лекторату словенської мови у ЛНУ ім. І.Франка. Стоїть питання про вивчення словенської мови на факультеті слов’янських мов. У майбутньому приміщенні почесного консульства у Львові ми плануємо створити словенський клуб для членів діаспори, щоб вони могли спілкуватися на рідній мові, мали достатню кількість літератури та отримували інформацію зі своєї батьківщини. Сподіваюся, що співробітництво з львівською мерією буде плідним»,—зазначила Ю.Мізрах.

Першочерговим завданням для неї на посаді почесного консула стане «відкриття» для українців туристичної Словенії. «Я маю багато контактів серед туристичного бізнесу у Словенії. Це країна, яка має дуже різноманітний ландшафт, – від гір аж до Адріатики, і чомусь вона є маловідомою, швидше як «терра інкогніта» для українців»,—додала вона.

Зеновій Сірик у свою чергу висловив сподівання, що цим кроком контакти Львова з містами Словенії навіть не те, що пожвавляться, а, швидше, розпочнуться.

„Львів вже має підписані договори і активно співпрацює з Новим Садом з Сербії, маємо партнерські стосунки з містом Бенілука з Боснії і Герцоговини, а з двома найбільшими республіками, які утворилися після розпаду Югославії—це Словенія і Хорватія, досі не налагоджена співпраця»,—сказав З.Сірик.

На сьогодні лише у Києві є посольство Словенії та почесне консульство, Львів стане другим містом в Україні, де заплановано відкрити консульство, передає Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *