ОСТАННІ НОВИНИ

Пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій вшанують у Львові

|

Пам’ять невинно вбитих українців вшановуватимуть у Львові 26 листопада в День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. У всіх церквах Львова правитиметься заупокійна Служба Божа за жертвами сталінського терору. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

О 14 годині на вулиці Замарстинівській, біля пам’ятника Жертвам політичних репресій в Україні та Стіни Пам’яті і Скорботи пройде мітинг реквієм, після якого відбудеться скорботна хода до пам’ятника Тарасові Шевченку. Перед присутніми виступлять керівники області і міста, культурні діячі. О 15 годині 50 хвилин транслюватиметься звернення Президента України Віктора Ющенка до нації з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій.

Після хвилини мовчання, о 16 годині розпочнеться акція „Засвіти свічку”. Лампадки, а також горщики з пшеницею та колосками буде покладено до пам’ятника Шевченкові.

Керівництво області та міста сподіваються, що львів’яни, повернувшись того дня до своїх домівок, запалять у вікнах осель свічки. Адже акція „Засвіти свічку” триватиме до 24.00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *