ОСТАННІ НОВИНИ

Кардинал Гузар відвідав Румунію

|

Блаженніший Любомир (Гузар) на запрошення Преосвященного Владики Вірґіля (Перчеа), Єпископа-ординарія в Орадеа Маре Румунської Греко-Католицької Церкви (РГКЦ), 19-20 листопада 2005 року перебував у Румунії. Причина візиту Предстоятеля УГКЦ – місцевим румунам греко-католикам представники Православної Церкви повернули храм, який до часу ліквідації РГКЦ їм належав. Про це повідомив прес-секретар Глави УГКЦ.

Для участі у цій події до Орадеа Маре прибули численні гості з різних країн Європи: Італії, Франції, Швейцарії та України. Архієрейську Божественну Літургію у поверненому соборі очолив Високопреосвященний Владика Жан Клод Перісе, Апостольський Нунцій в Румунії. З ним співслужили дев`ять єпископів латинського обряду і дев`ять греко-католицьких єпископів (серед них Глава УГКЦ). У проповіді Апостольський Нунцій зокрема зазначив, що сподівається на повторення подібних подій у майбутньому. Після Літургії свої промови виголосили Владика Вірґіль та єпископ-вікарій православного архієрея.

Предстоятель УГКЦ зазначив, що така чисельна участь у цих святкуваннях гостей з-за кордону стала своєрідним способом підтримки місцевих греко-католиків. У рамках свого візиту до Румунії Блаженніший Любомир мав також приватну аудієнцію з Владикою Жаном Клодом Перісе, Апостольським Нунцієм, під час якої обговорював стан та проблеми у цій країні українців греко-католиків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *