ОСТАННІ НОВИНИ

Апеляційний суд зобов`язав міську владу укласти договір оренди землі із «Південним»

|

Апеляційний суд Львова закінчив розгляд багаторічної конфліктної справи між львівськими міськими депутатами та торговим комплексом «Південний», і виніс рішення на користь останнього,—повідомила прес-служба ТВК «Південний».

«Цьому передував Господарський суд Львова, котрий розглянув позов ТзОВ «АЙПІЄ-Л» (ТВК »Південний») до Львівської міської ради щодо укладення договору оренди землі, на якій розташоване одне з найбільших в Україні торговельних підприємств. Господарський суд виніс рішення, котрим зобов’язав міську владу укласти з власниками ТВК договір оренди землі, що її має у користування і за яку справно сплачує роками земельний податок. Звичайно, таке рішення не сподобалося міським райцям, то ж вони намагалися оскаржити його у вищій судовій інстанції. Проте Апеляційний суд підтвердив правильність попереднього прийнятого рішення»,—зазначено у повідомленні.

«Протистояння між ТВК «Південний» та Львівською міською радою, а точніше, певною групою депутатів триває вже кілька років,—йдеться у повідомленні прес-служби.—Спочатку цей шматок занедбаної території Львова ще не викликав інтересу з боку міських депутатів, так як не мав, на їх погляд, жодної перспективи. Однак, коли ринок почав стрімко розвиватись і потребував більше міської землі, ставав успішним підприємством, міські райці вимагали більше й більше грошей для міської казни, і звичайно, не тільки для неї. Підприємство законослухняно сплачувало податки, намагалося шукати спільної мови з міськими властями, щоб впорядкувати свої територіальні потреби, звертаючись щонайменше шість разів на місяць з відповідними зверненнями до Ратуші. Лише за останній рік було 76 звернень. Але реакція міських чиновників була дивною: забрати ринок у комунальну власність, хоча на даний час усі комунальні ринки Львова передали у приватні руки».

«У 2000 році міські депутати постановили оштрафувати »Південний» за незаконне користування землею аж на 700 тисяч гривень. На той час це могло призвести підприємство до банкрутства, а, отже, тодішній директор ринку «Південний» Петро Писарчук оскаржує це рішення в Арбітражному суді, однак, напередодні винесення вироку, засновника намагаються вбити. На щастя, Писарчуку вдалося вижити, однак, правоохоронні органи не знайшли ні нападника, ні замовника. Наступного року ринок «Південний» удостоюється заслуженого звання «Обличчя міста 2001 », отримує відзнаки за меценатство, створення нових робочих місць. Через два роки Писарчук стає народним депутатом України, передаючи керівні повноваження своєму товаришу Володимиру Семенюку, котрий у свою чергу наближає вирішення проблеми узаконення земельного питання до логічного завершення. Однак, у жовтні 2002 року його розстрілюють. Слідство до сьогодні не дало жодних результатів»,—інформує прес-служба «Південного».

Сьогодні, за інформацією прес-служби, на ТВК «Південний» працює більше 2,5 тисячі підприємців, окрім того, місце праці тут знайшли більше 13 тисяч мешканців Львова та області. Нині очолює ТзОВ «АЙПІЄ-Л» генеральний директор Степан Сай. Днями він повернувся з Києва, де брав участь у «круглому столі» за участю керівників найуспішніших підприємств України. Міністр економіки України Арсеній Яценюк високо оцінив роботу львівського підприємства «Південний» як одного з провідних торговельних лідерів нашої держави, де втілюється у життя програма Президента України Віктора Ющенка про створення нових робочих місць. Пан міністр висловив бажання відвідати найближчим часом це підприємство. Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *