ОСТАННІ НОВИНИ

З 1 грудня, аби в’їхати до Польщі, треба підтвердити наявність коштів на лікування

|

Триста злотих, або еквівалент в іноземній валюті, поліс медичного страхування, або оригінал запрошення польської сторони, з 1 грудня мусять пред’явити на кордоні при в’їзді до Польщі іноземці. Відповідне розпорядження щодо грошей, які повинен мати кожен іноземець при в’їзді до Польщі, і документів, які їх підтверджують, польський міністр внутрішній справ і адміністрації підписав ще 29 вересня 2003 року.

Зараз Польське Генконсульство спростило процес отримання віз. Зокрема відтепер кожен охочий отримає візу просто зареєструвавшись на офіційній веб-сторінці Генконсульства Польщі – www. konsulat. lviv. ua та роздрукувавши підтвердження, котре потім обов ’язково потрібно буде принести до консульства.

«Нова система спростила роботу працівників та дозволила в деякій мірі зменшити кількість посередників під стінами консульства», – зазначив Вєслав Осуховський.

Щоденно за візами до консульства Польщі приходять 1400 осіб. Нововведення в отриманні віз допомогло скоротити час очікування на візу із п ’яти днів до двох годин, а тому надалі планується збільшити кількість до 1600 осіб на день.

«Поки в Україні немає жодного консульства, котре б могло швидше видавати візи, ніж Польське», – додав Осуховський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *