ОСТАННІ НОВИНИ

Рятувальники готуються до зимового екстріму

|

Рятувальні підрозділи Головного управління МНС України в Львівській області розпочали підготовку до осінньо-зимового періоду. Вже сьогодні до роботи в умовах ускладнених погодних умов готові потужні артилерійські тягачі та шнекороторний автомобіль, що використовуються для розчищення від снігу автодоріг, грейдери, бульдозери та автокрани. Про це повідомив начальник Головного управління МНС України у Львівській області Сергій Дмитровський.

Щоденно готові до дій в умовах осінньо-зимового періоду 455 осіб та 167 одиниць техніки. Створені та відповідно проінструктовані спеціальні мобільні оперативні групи Головного управління МНС, які при перших ознаках погіршення метеоумов готові вирушити в райони області для надання допомоги населенню та координації роботи аварійних та рятувальних служб на місцях.

У разі ж загострення оперативної обстановки рятувальники МНС будуть переведені у посилений режим служби, а до складу бойових розрахунків введуть резервну рятувальну техніку.

Для надання допомоги автомобілістам, які можуть потрапити у львівські затори, загони технічної служби Головного управління МНС України в Львівській області обладнано пристроями для буксирування та розчистки снігових заметів.

У разі ж виникнення довготривалих заторів на гірських перевалах та автотрасах рятувальники готові розгорнути спеціальні пункти обігріву.

Рятувальники МНС готові до дій і в умовах знеструмлення населених пунктів.

Тому заздалегідь підготували до роботи 27 пересувних електростанцій різної потужності.

Саме тому для надання допомоги населенню у разі стрімкого танення снігу та підтоплення населених пунктів на сьогоднішній день вже підготовлено 37 човнів та 3 плаваючих транспортери. Відкачку води з підтоплених будівель та споруд готові здійснити 15 пересувних мотопомп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *