ОСТАННІ НОВИНИ

Студентів ЛАМ намагаються залякати

|

Студентів, які виступили зі звинуваченнями в корупції проти викладача Львівської академії мистецтв, намагаються залякати. Одразу після оприлюднення інформації про скандал у пресі почався морально-психологічний тиск на студентів, які підписали протестне звернення. Частина викладачів академії у навчальний час «пресували» студентів, щоб вони відмовилися від своїх слів та відкликали підписи. Деякі студенти бояться репресій, а тому змушені були погодитись на вимоги викладачів. Про це Західну інформаційну корпорацію повідомили в громадському русі «Спротив».

«Учора, 16 листопада, під час навчального процесу, грубо порушуючи закон, викладачі академії (Микола Петрович Александров та Анатолій Францевич Войнаровський) хапали студентів за руку, питали «чи ти давав хабара?» і наполегливо просили підписати документ приблизно такого змісту: «Я особисто хабарів викладачеві не давав і тому відмовляюся від звинувачень у хабарництві». При цьому студентам дозволяли залишити претензії до викладача в частині неякісного викладання. (Звернення містить кілька основних пунктів, – один з них проти хабарництва, а інший — проти неякісного викладання пана Александрова. За усі пункти ставиться один підпис).

Окрім того, студентам «натякали» про кримінальну відповідальність за поставлений під листом-зверненням підпис. Таким чином, їх намагаються залякати. Свідчень про тиск адміністрації ВНЗ на студентів багато. Наприклад, декан факультету образотворчого мистецтва і реставрації пан Янко учора, зустрівши на вулиці студентку 4 курсу спеціальності сакральне мистецтво, примушував її давати пояснення щодо її підпису під листом-зверненням. А пан Александров разом з завідуючим кафедрою кераміки Калішем в навчальний час прийшли в групу студентів 4 курсу кераміки і вимагали зголоситися тих, хто підписався під листом, після чого публічно читали їм нотації і казали про кримінальну відповідальність. Так само Александров чинив на інших кафедрах. У понеділок А.Войнаровський на лекції з права на потоці 4-го курсу наголосив на тому, що заява складена юридично неправильно, що на кожного студента можуть подати заяву в прокуратуру, та іншими словами залякував студентів.

Усі ці факти тиску студенти ЛАМу надали «Спротиву». Усі ці факти стануть надбаннями кримінальної справи. СПРОТИВ попереджає: утиски прав студентів ЛАМу обернуться для кожного недобросовісного викладача конкретною кримінальною справою. Дії цих «педагогів» спонукають підписантів написати не звернення до адміністрації ВНЗ, а заяву в міліцію.

Щоб попередити можливі провокації, студенти ЛАМу наголошують, що серед ста підписантів листа-звернення немає осіб, що мають проблеми з навчанням, окрім, можливо, невідомих їм нечисленних винятків», – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *