ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємці вважають створення митного пункту „Львів-залізничний” недоцільним

|

Учора відбулась робоча нарада Комітету підприємців Львівщини із представниками Львівської митниці.На зустрічі було розглянуто низку важливих тем, зокрема стосовно процедур митного оформлення та створення митного пункту „Львів-залізничний”. Підприємці нарахували щонайменше шість недоліків створення окремого терміналу для розмитнення залізничних вантажів, ,повідомляє сайт КПЛ.

На думку пцідприємців, створення такого пункту призвело до монополізації процедур розмитнення вантажу в одній точці; сповільнення вантажообігу через концентрацію вантажів до оформлення в одному місці; зайвої втрати часу (оскільки рух по місту проводиться із малою швидкістю). Окрім цього, такий пост потребує суттєвих фінансових та технічних затрат (зокрема щодо побудови окремого терміналу). Також проблемою іншого плану залишатиметься переадресація вантажу – фактично окрім додаткових витрат на транспортування вантажу до окремого терміналу, а опісля – збільшення затрат на транспортування до пункту призначення вантажу; а крім того, важливою проблемою є питання відповідальності за вантаж після розмитнення.

Водночас, підприємці так і не побачили позитивів у створенні митного пункту „Львів-залазничний” ні для себе, ні для митників. Що ж до держави – то із „позитивів” можна побачити зменшення вантажопотоку (а відповідно і надходжень до бюджету) залізницею – через незручність, значну затрату часу та суттєве подорожчання перевезень.

За підсумками обговорення проблем створення митного посту „Львів-залізничний” із митниками Комітет підприємців Львівщини вирішив звернутися до Держмитслужби України із зверненням, де аргументуватиме його недоречність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *