ОСТАННІ НОВИНИ

Вибори треба розвести у часі - Олійник

|

Голова ЛОО НСНУ Петро Олійник вважає, що вибори до парламенту і органів місцевого самоврядування слід проводити у різний час, передає прес-служба НСНУ.”Вибори до Верховної Ради і до органів місцевого самоврядування та представницьких органів обов`язково потрібно розвести у часі, – сказав П.Олійник. На його думку, „національна кампанія виборів до Верховної Ради носить дещо інші ознаки, вона є визначною для України, оскільки згідно з політичною реформою, парламент буде практично обирати уряд”.

“Що ж стосується виборів до органів місцевого самоврядування та представницьких органів, – зазначив Петро Олійник, – то цей законопроект, а тепер вже Закон, який ми маємо, – абсолютно неробочий, за ним неможливо провести вибори”.

“Ми живемо в унітарній державі, де працює уніфікована система управління, але кожен регіон має свою специфіку, свої особливості з блокування партій”, – сказав голова ЛОДА, – „і враховуючи це, а також те, що Закон недопрацьований, нам після обрання парламенту потрібно буде напрацювати моделі адміністративної і територіальної реформи, які діятимуть на місцях, прийняти багато законодавчих актів, що оптимізують і реально передадуть важелі влади на регіони по вирішенні місцевих проблем. Тому доцільно було б провести вибори до органів місцевого самоврядування восени”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *