ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбулася сесія Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ

|

Чергова Двадцять восьма сесія Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ відбулася 10-11 листопада у Львові. У сесійних засіданнях взяли участь дванадцять владик, членів Митрополичого Синоду. Повідомляє прес-секретаріат Глави УГКЦ.

У праці Синоду було вирішено доопрацювати з внесеними поправками і доповненнями Статут Пресвітерської єпархіальної ради, а відтак скерувати його на друге читання. Було прийнято в цілості з внесеними поправками і доповненнями розділ Душпастирського плану щодо фінансово-економічного життя парафій, а також доручено доопрацювати з внесеними поправками і доповненнями Положення про Єпархіальну економічну раду і скерувати на друге читання.

Під час засідань було присвячено багато часу дискусії над такими трьома темами: належне відзначення сумнозвісної дати 60-ти річчя Львівського псевдособору, наступна сесія Патріаршого Собору, присвячена справам молоді та інтенсифікації будівництва й розвитку Патріаршого центру в Києві. Щодо кожної із обговорюваних тем владики Синоду визначили конкретні дати чи напрямки їх реалізації.

На засіданнях Синоду також було вирішено розпочати канонічну процедуру попередження священиків з Підгорецького монастиря, о. Іллі Догнала, о. Методія Шпіржіка і о. Маркіяна Гітюка, через їхні неприпустимі дії.

Наступна сесія Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії відбудеться на початку наступного року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *