ОСТАННІ НОВИНИ

Глава УГКЦ Кардинал Гузар закликає до спільної молитви за вибори

|

Глава Української Греко-Католицької Церкви Кардинал Гузар закликав до спільної молитви після кожної Святої Літургії до дня виборів, аби відстояти з Божою допомогою правду і справедливість. Про це повідомила прес-служба глави УГКЦ. Текст заклику подаємо повністю:

„Через декілька місяців відбудеться важлива для нашого народу подія – вибори до Верховної Ради України. Сьогодні, у період після виборів Президента України, ми, внаслідок нещодавніх політичних подій у державі, почуваємося дещо зневіреними, невпевненими. Мимоволі з`являється бажання опустити руки і відмовитися від намагання поправити ситуацію. Але така поведінка не прийнятна для християнина, який завжди і всюди покликаний вірити, надіятися й любити, і, сповнений такими чеснотами, з Божою допомогою та опікою молитися, працювати та завжди відстоювати правду і справедливість. Нам, християнам, треба витривало працювати для покращення загального стану в усіх ділянках суспільного життя нашої Батьківщини. Але сьогодні хочу закликати Вас усіх, дорогі в Христі, ввіряти в усильних молитвах нашу державу й наш народ Всевишньому Богові.

Впродовж своєї історії наш народ звертався до Бога, і Господь рятував нас навіть у дуже невідрадних, по-людськи кажучи, майже безнадійних обставинах, якими були різного роду переслідування, гоніння та кривдження. Недавно ми ще раз досвідчили велике Боже милосердя. Минулого року ми молилися усердно в дуже критичні моменти під час виборів Президента України й милостивий Господь дав нам розв`язки, яких ми не сподівалися, але які, понад наші сподівання, відкривали шлях до кращого майбутнього. Велика зміна, яка тоді з Божого Провидіння запанувала в нашій державі, вимагає дальших молитов, бо може, так нам видається, Господь хоче, аби вона була настільки ґрунтовною, щоб ми вже ніколи не повернулися до стану духовного поневолення, який ми терпіли десятками років.

Господь запевняє свою участь у наших молитвах, коли ми молимося спільно, хоча не відмовляє у вислуховуванні щирої молитви навіть і однієї особи. Тому заохочую Вас, духовенство, чернечі спільноти, мирян, по змозі творити спільнотну молитву. Але вислуховування наших людських молитов Ісус Христос узалежнив ще більше від того, чи є в нас спільний намір у молитві. Адже згідливість у проханні надає молитві особливої сили. Якими ж повинні бути ці узгоджені теми наших спільних молитов? За Українську державу, щоб у ній панував закон, однаковий для всіх громадян; за служіння вибраних і призначених урядових осіб державі та народові, а не особистим чи груповим інтересам; за піднесення морального рівня народу.

Простенький і прекрасний зразок такої молитви, про яку навчає Ісусу Христос, маємо в Святій Літургії, коли священнослужитель закликає нас: „За Богом бережений народ наш, за правління і все військо Господеві помолімся”, а ми єдиним серцем і одними устами відповідаємо: „Господи, помилуй”. Цей заклик під час кожної Святої Літургії священнослужитель повторює аж тричі. Усердно включаймося у літургійну молитву! Крім того, поручаю після кожної Святої Літургії до дня виборів включно молитися спільно „Отче наш”, „Богородице Діво” і „Слава…” у вищезгаданих намірах.

Благословення Господнє на Вас!”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *