ОСТАННІ НОВИНИ

До 6 лютого наступного року уточнюватимуться списки виборців за кордоном

|

Про порядок уточнення загального списку виборців, які проживають або перебувають за кордоном сьогодні повідомив представник МЗС України у Львові Володимир Карачинцев. Повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Уточнення загального списку виборців, які проживають або перебувають за кордоном, проводиться Робочою групою обліку виборців, які проживають або перебувають за кордоном, на підставі скарг громадян з урахуванням положень, встановлених розділом 10 Порядку складання загальних списків виборців для підготовки проведення виборів народних депутатів 26 березня наступного року, затвердженого постановою ЦВК від 06 вересня 2005 року № 118, або за повідомленням ЦВК про неправильне чи кратне включення виборців, а також повідомленнями дипломатичних установ та інших офіційних представництв та консульських установ України за кордоном та Міністерства оборони України.

При виявленні випадків кратного включення виборця до загального списку виборців, які проживають або перебувають за кордоном, відповідні дипломатичні чи інші офіційні представництва або консульські установи України за кордоном за дорученням Робочої групи обліку виборців, які проживають або перебувають за кордоном, та районні, міські робочі групи обліку виборців проводять перевірку наявності виборця за місцем проживання чи перебування.

Дипломатичні чи інші офіційні представництва або консульські установи України за кордоном звертаються до такого виборця із запитом з пропозицією визначитися щодо місця свого включення до загального списку виборців.

У разі ненадання виборцем відповіді на запит такий виборець виключається із загального списку виборців за зазначеним місцем проживання чи перебування; такий виборець включається до загального списку виборців населеного пункту, де зареєстроване місце його проживання згідно з даними реєстрації за місцем проживання.

Після закінчення уточнення загального списку виборців Робоча група обліку виборців, які проживають або перебувають за кордоном, виготовляє уточнений загальний список виборців, які проживають або перебувають за кордоном, та до 6 лютого наступного року в електронному вигляді передає до Центральної виборчої комісії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *