ОСТАННІ НОВИНИ

Пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій вшанують 26 листопада

|

Сьогодні у Львівській обласній адміністрації відбулась нарада з керівниками районних держадміністрацій за участю заступника голови Львівської ОДА Тараса Батенка. Під час наради обговорювали організацію відзначення 26 листопада Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій у Львові та районах області. Повідомила прес-служба ЛОДА.

Напередодні Дня пам’яті, 25 листопада, за участю керівників місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування, пройдуть круглі столи, прес-конференції, будуть відкриті художньо-публіцистичні виставки, присвячені темі голодоморів та політичних репресій в Україні. У школах заняття розпочнуться з тематичного уроку пам’яті.

26 листопада в Україні будуть приспущені державні прапори. Зранку в усіх храмах відбудуться панахиди за загиблими під час голодоморів та внаслідок політичних репресій. А о 14 годині у містах та селах Львівщини, як і по усій Україні, розпочнуться громадські церемонії вшанування загиблих. У них візьмуть участь керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники церков, свідки голодоморів, представники політичних партій та громадських організацій. Того дня повсюдно відбудуться скорботна хода та покладання траурних вінків і горщиків з пшеницею до пам’ятників і на місця поховань жертв голодоморів та політичних репресій, молитовні заходи за участю ієрархів християнських церков, а також громадські мітинги-панахиди.

О 15.50 до громадян України звернеться Президент Віктор Ющенко. Після цього буде оголошена загальнонаціональна Хвилина мовчання і розпочнеться акція “Засвіти свічку”.

Як зазначалося на нараді у Львівській облдержадміністрації, День пам’яті має консолідувати усіх громадян України, незалежно від їх політичних переконань і симпатій. Тому усі жалобні церемонії мають проходити виключно під державною символікою.

Львівська облдержадміністрація рекомендує не проводити 26 листопада жодних заходів розважального характеру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *