ОСТАННІ НОВИНИ

Соснівчани незадоволені рішенням обласної ради

|

Депутати Львівської обласної ради сьогодні прийняли рішення про ліквідацію Регіонального туберкульозного центру у Соснівці та створення на його базі Обласної лікарні відновного лікування №3. А начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Герич запевнив своїх колег, що таким чином проблему знято. Натомість мешканці Соснівки залишилися невдоволені рішенням і зараз намагаються добитися зустрічі з керівником Львівської області Петром Олійником. Однак на вході у відділ звернень громадян людей не пускають правоохоронці.

Проблема ліквідації туберкульозного центру у Соснвівці викликала сьогодні чимало дискусій у сесійній залі обларади. Ігор Герич виступив перед депутатами та закликав їх проголосувати за ліквідацію центру і створення на його базі двох закладів – протитуберкульозної лікарні у Червонограді та лікарні відновлювального лікування №3 у Соснівці.

Однак, мешканці Соснівки стверджують, що під перейменованою лікарнею ховатиметься туберкульозний заклад. Окрім цього, не задоволені соснівчани невиконанням їхніх вимог щодо передачі приміщення лікарні, яка зараз є власністю обласної влади, на баланс міської ради Соснівки.

На думку, голови Львівської обласної аміністрації Петра Олійника питання передачі ще має бути добре вивчене, оскільки тут лобіюються радше приватні інтереси, ніж інтереси громади. Такої ж думки дотримується і Ігор Герич, він заявив, що зараз відстоюються інтереси не мешканців, а осіб, яким вигідний контроль над майном лікарні.

Відтак депутати виступили за створеннчя робочої групи, яка вивчатиме можливість чи неможливість задоволення звернення Червоноградської міської ради щодо передачі соснівчанам приміщення лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *