ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ порушила кримінальну справу проти дрогобицького податківця

|

Співробітники Управління СБУ у Львівській області викрили факт незаконного пошкодження та викрадення близько 500 метрів трубопроводу Доброгостів-Дрогобич, в якому підозрюється один із співробітників міжрайонного відділу податкової міліції Дрогобицької ОДПІ. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Як йдеться у повідомленні СБУ, на початку цього року в Управління почала надходити інформація про те, що деякі пункти прийому металобрухту почали брати на зберігання дорогі чавунні труби, які, зазвичай, використовуються для водопостачання. Враховуючи те, що в регіоні та області немає місць накопичення такої продукції, оперативники вирішили поцікавитись про її походження.

Як вдалося з’ясувати, КП „Дрогобичводоканал” утримує на балансі резервну водогінну трасу „Доброгостів-Дрогобич”, яка складалася із схожих чавунних труб, вартістю близько 300 гривень за 1 метр у якості металобрухту. Під час перевірки фактичної наявності труб водогону, оперативники встановили, що 500 метрів магістралі, що проходила територією Стебницького ДГХП „Полімінерал”, просто зникло. Нмагаючись встановити, куди і як зникла частина водопроводу, співробітники Дрогобицького МРВ УСБУ у Львівській області з’ясували, що до демонтажу і вивезення продукції може бути причетний співробітник Дрогобицької податкової міліції. Під час перевірки зазначеної інформації, оперативники встановили, що справді, посадовець податкової міліції на підставі протоколів про тимчасове затримання активів КП „Дрогобичводоканал”, куди були внесені завідомо неправдиві дані, зловживаючи службовим становищем заволодів майном підприємства, а саме 134 метрами водогону, чим завдав шкоди підприємству на суму понад 77 тисяч гривень.

Задля перевірки зазначених матеріалів та встановлення місцезнаходження ще 366 метрів водогону, демонтаж якого за попередніми даними наніс КП „Дрогобичводоканал” збитків на суму близько 300 тисяч гривень, спецпідрозділом Управління СБУ у Львівській області відносно колишнього працівника податкової міліції Дрогобицької ОДПІ порушена кримінальна справа за частиною 2 статті 191 „Привласненняч майна шляхом зловживання службовим становищем” та частиною 1 статті 366 „Службове підроблення” КК України, яка вже передана для розгляду в суд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *