ОСТАННІ НОВИНИ

Офіцери ЗахОК беруть участь у багатонаціональних навчаннях

|

П’ять офіцерів Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних сил України беруть участь у багатонаціональних командно-штабних навчаннях бригадного рівня „Кооператив Ассошиейт – 2005”, яке проходитиме з 14 до 24 листопада цього року в місті Скоп’є у Македонії. Про це повідомив прес-центр ЗахОК.

До заходу залучені представники Координаційного центру Об’єднаного командування Сухопутних військ НАТО в Південній Європі (Неаполь, Італія), командування Сухопутних військ НАТО в Південній Європі (Мадрид, Іспанія), штабу повітряних сил НАТО (Ізмір, Туреччина), міжнародний комітет Червоного Хреста, військовослужбовці 130 держав-учасниць програми НАТО-партнерство заради миру, країн Середземномор’я (Ізраїль, Йорданія), Боснії та Герцоговини. Тема навчання: застосування та управління багатонаціональними штабами із залученням повітряного компоненту в операціях з підтримання миру.

Офіцери Західного оперативного командування виконують обов’язки у штабі багатонаціональної бригади оперативного чергового, офіцера захисту від зброї масового ураження, офіцерів з питань цивільно-військового співробітництва, відділу армійської авіації та відділу психологічних операцій.

Фінансування представників країн-учасниць навчання, які включені в програму „Партерство заради миру” здійснюється за рахунок фонду Варшавської ініціативи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *