ОСТАННІ НОВИНИ

Чорновіл дбає про виборчі права сліпих і глухих

|

Люди з вадами зору і слуху можуть мати належні умови на виборах. Зокрема, люди з вадами зору матимуть трафарети, які можна буде накладати на бюлетені, а люди з вадами слуху передвиборчу телевізійну агітацію дивитимуться з сурдоперекладом. Такі зміни хоче ввести народний депутат України Тарас Чорновіл у новий законопроект „Про внесення змін і доповнень до деяких законів України (про додаткові гарантії забезпечення прав інвалідів по зору та слуху на участь їх у виборах і референдумах)”.

„Цей законопроект носить винятково соціальний характер і діятиме у відповідності з чинним законодавством. Стосовно людей із вадами зору хочу наголосити, що так, як проводились їхнє голосування минулого року вже порушувало Конституцію і таємність голосування. Адже ці люди голосували з супроводом. А от люди з вадами слуху матимуть можливість для себе оцінити і проаналізувати передвиборну інформацію”, – розповів Тарас Чорновіл.

Стосовно коштів, які мають виділити на це нововведення нардеп зазначив, що порівняно із витратами на вибори ця сума буде мізерною.

„Тут йдеться не про мільйони, а про тисячі гривень. На державних каналах, є люди, які займаються сурдоперекладом і їм виплачують за це зарплату. До речі, шкода, що сурдопереклад взагалі зник із екранів. Кошти будуть потрібні лише для закупівля трафаретів,” – наголосив Тарас Чорновіл, повідомляє „Гал- info ”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *