ОСТАННІ НОВИНИ

Сірик зустрівся з новопризначеним Послом Польщі в Україні

|

Виконувач обов’язки міського голови Львова Зеновій Сірик зустрівся сьогодні із новопризначеним Послом Польщі в Україні Яцеком Ключковські. Це перший ознайомчий візит пана Ключковські до Львова, під час якого запланована також зустріч з керівництвом обласної державної адміністрації та візит в Польське консульство.

Під час зустрічі Посол Польщі в Україні порушив питання щодо будівництва у Львові Польського дому, зважаючи на культурні потреби численної польської громади у місті. Посол зазначив, що польські громадські організації готові купити або земельну ділянку, щоб збудувати там Польський дім, або приміщення, яке могли б використовувати за цим призначенням.

Відтак Яцек Ключковські повідомив, що зараз ведуться активні переговори польської сторони з Міністерством оборони України про можливість використання драмтеатру Західного оперативного командування, що на вулиці Городоцькій, 36, під Польський дім. Сірик зауважив, що зараз дуже сприятливий момент для ведення таких переговоів з Міністром оборони.

Крім цього під час зустрічі було підняте питання приміщення для одержання громадянами України віз у польському консуляті. Його проблема, зокрема, полягає у тому, що приміщення є надто тісним і українським громадянам доводиться простоювати у незручних чергах, а самим працівникам консуляту важко працювати в таких умовах. Тож зараз йде мова про реконструкцію і будівництво задля розширення консульства і створення окремого візового відділу.

Пан Ключковські зазначив, що Львівське консульство – найбільше консульство Польщі у світі і за об ’ ємом робіт, які тут виконують, і за спектром діяльності.

Наприкінці польський посол поцікавився, чи вплинуть майбутні вибори на польсько-українські стосунки, на що Сірик відповів, що стосунки підтримуватимуться і розвиватимуться незалежно від парламентських виборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *