ОСТАННІ НОВИНИ

Німці та італійці прагнуть розбудовувати Львів

|

В.о. міського голови Львова Зеновій Сірик обговорив питання забудови Львова із представниками делегації міжнародних партнерств міської ради з німецького Фрайбурга та італійської Падуї, передає прес-служба Львівської міської ради.

Гості запропонували два проекти великої житлової і промислової забудови. Як зазначив Зеновій Сірик, це те, чого бракує сьогодні у нашому місті, – забудувати 10-20 гектарів земель. Спорудження великого житлового масиву сприяло б квартирному забезпеченню мешканців міста та вирішенню житлової проблеми в цілому, адже на черзі на житло перебуває близько 30 тисяч львів”ян.

За словами Зеновія Сірика, близько 20 будівельних організацій, які є в нашому місті, не мають тих потужностей, щоб швидко, багато і недорого будувати 20-30 поверхове житло. “Такого досвіду нам уже давно не вистачало” – зауважив пан Сірик. Зараз проводиться вибір місця для спорудження такого житлового комплексу. Більше того, у Львові існує проблема торфяних грунтів. Такі території не піддаються забудові, оскільки в Україні ще немає технології для їх освоєння. А закупити такі технології з-за кордону – занадто дорого. Будівництво у Львові якісного житла потребує чималого капіталу та великих потужностей. Для реалізації проекту необхідним є вивчення економічної ситуації в Україні, зокрема, системи оподаткування та конкретних територій, що пропонуватимуть іноземним інвесторам під забудову. “Маючи фінансові і технічні потужності, ми їм будемо пропонувати ті місця, де наші будівельники не можуть пройти” – каже Зеновій Сірик.

Наразі є потреба в розбудові вулиці Суботівської, в районі Левандівки. Реалізація цього плану матиме велике значення для місцевих мешканців. Але перешкоджають будівельникам торфовища, наявність яких за високих літніх температур створює додаткові незручності. З метою освоєння важкодоступних для львівських будівельників місць налагоджується співпраця з інвесторами, які вкладатимуть іноземний капітал у будівельну сферу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *