ОСТАННІ НОВИНИ

В Брюховичах скорочуватимуть військовослужбовців

|

В Брюховичах та інших військових базах і складах Львівщини заплановане скорочення особового складу, про це сьогодні під час розширеного засідання військової ради ЗахОК повідомив командувач військ Західного опертивного командування генерал-лейтенант Михайло Куцин. Він запевнив, що “скорочуватимуть офіцерів, які вислужили встановлений термін і мають вже право на пенсію, в тому числі й забезпечені житлом, і скорочуватиимуть ті посади, які вже вивільнені”.

“Скорочуватись будуть склади і бази, в яких зберігається техніка, озброєння, різне майно, яке не потрібне на 2010 рік сухопутним військам”, – повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Микола Петрук. Він також повідомив: “Загалом зараз в Україні 108 тисяч особового складу сухопутних військ, а на 2010 рік заплановано залишити лише 58 тисяч.”

За його словами, це будуть компактні сухопутні війська, які вже визначені програмою реформування. І той бойовий склад частин, який в них ввійшов не буде скорочений. Вони ввійдуть з наступного року в склад армійських корпусів, а їх буде три і вони підпорядковуватимуться командувачу Сухопутних військ. На ЗОК вже з червня наступного року покладене завдання реформувати і розформувати частини. Прапорщики, котрі будуть скорочені стануть військовослужбовцями за контрактом. Крім того вже на 2010 рік сухопутні війська мають перейти на сто відсотковий особовий склад службовців за контрактом. Микола Петрук запевнив, що “це буде відбуватись поступово” і додав, що “на наступний рік заробітню плату військовослужбовцям за контрактом піднімуть десь на 15 відсотків”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *