ОСТАННІ НОВИНИ

Фестиваль французького кіно «Артишок» стартував у Львові

|

«Арт» і «шок» – поєднання змісту і культурного шоку у позитивному розумінні свого слова заклали у назву фестивалю сучасного французького кіно «Артишок», який вчора розпочався у Львові, його організатори—Французький культурний центр та ЛГМО «Французький альянс» в межах співпраці з посольством Франції в Україні за підтримки ЛМГО «Спілка консультантів Експерт-група».

Першою ластівкою фестивалю стала стрічка «Серце чоловіків». На черзі ще чотири фільми: «Відколи Отар поїхав», «Гадюка в долоні», «Тангі» та «Стендбай». Усіх їх демонструватимуть у кінопалаці «Коперник». Зранку кінострічки йтимуть мовою оригіналу, а ввечері – з синхронним перекладом. Вартість квитка—10 гривень на ранкові сеанси та 12 гривень усі покази для студентів. Решта зможуть переглянути французькі фільми, заплативши 16 гривень.

«Кіно є тим засобом, за допомогою якого людина може відкривати для себе традиції і звичаї інших країн,—зазначила директор французького центру Львова, представник посольства Франції в Україні Емманюель Лефевр. – Фільми, які ми демонструватимемо на фестивалі, є різноплановими: теплими, приємними, сумними, веселими, хвилюючими…»

В майбутньому організатори фестивалю планують не лише проводити його щорічно, але й збільшувати кількість стрічок. Фільми, які покажуть у межах цьогорічного «Артишоку», до Львова приїхали завдяки сприянню посольства Франції в Україні. Усіх їх показують цілком легально, з дотриманням авторських прав.

З 18 до 22 листопада Французький культурний центр та ЛГМО «Французький альянс» планують провести у Львові фестиваль документальних фільмів. Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *