ОСТАННІ НОВИНИ

Судний день для Сала

|

Сьогодні депутати Львівської обласної ради вирішуватимуть для себе непросту дилему – дати чи не дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності екс-начальника УМВСУ у Львівській області і депутат обласної ради Олега Сала. Це питання стоїть у порядку денному сесії облради у зв’язку із поданням Генпрокуратури.

З одного боку О.Сала чітко асоціюють з тиском на депутатів, що їх чинили минулого року чільні представники депутатської групи „Соціальна справедливість” на чолі з С.Медведчуком. І навіть якщо сам Сало цього особисто не робив, то частка загальної провини на ньому залишається. Крім того, саме в міліції під час виборів було „засвічено” масу порушень виборчого законодавства, зокрема, історії з відкріпними. Тому можна припустити, що в обласній раді є чимало прихильників того, щоби приятгнути О.Сала до кримінальної відповідальності і хоча б з нього зробити офірного цапа, якщо вже не вдається це зробити з Козака чи Медведчука.

З іншого боку, чималу роль в цій ситуації відіграє так звана корпоративна солідарність. Який би він не був, але ж депутат. І якщо сьогодні всі дружно здадуть його, то немає жодної гарантії, що завтра чи післязавтра те ж саме не може трапитися з будь-ким із депутатів, серед яких дуже мало чистих політиків, а натомість багато бізнесменів, топ-менеджерів та державних чиновників. За даними на вочрашній вечір, у депутатському корпусі ще було таке собі бродіння – невизначеність позиції частини депутатського корпусу. Чим воно закінчиться, побачимо за кілька годин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *