ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться Літургія за нових святих Католицької церкви

|

Сьогодні в римо-католицькій митрополичій базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії буде відправлена урочиста подячна Літургія за дар нових святих Католицької церкви, котрі походять зі Львова, — св. архієпископа Йосипа Більчевського (1860-1923) і св. отця Зигмунда Гораздовського (1845-1920), котрих 23 жовтня канонізував Папа Бенедикт XVI, –, повідомив львівський кореспондент радіо «Ватикан» і Католицького інформаційного агентства Костянтин Чавага.

Подячну Службу Божу очолить голова Конференції римо-католицьких єпископів України митрополит Львівський кардинал Мар’ян Яворський. Співслужитимуть Апостольський нунцій в Україні архієпископ Іван Юркович, всі латинські владики України, а також єпископи з Польщі, звідки родом обидва святі. Серед гостей очікується приїзд довголітнього секретаря Папи Римського Івана Павла ІІ, а віднедавна архієпископа Краківського Станіслава Дзівіша. Очікується численне прибуття священиків, монахинь і мирян з Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської та Чернівецької областей, які входять до Львівської архідієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні.

Св. Йосип Більчевський похований на Янівському цвинтарі, а св. Зигмунд Гораздовський – на Личаківському. У львівській латинській катедрі знаходиться пам’ятник св. Йосипу Більчевському та поховане його серце, а в одній з бічних каплиць цієї святині є реліквярій з мощами св. Зигмунда Гораздовського, передає Західна інформаціна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *