ОСТАННІ НОВИНИ

Євросуд зобов’язав Україну виплатити вдові Гонгадзе 100 тис. євро

|

Європейський суд з прав людини виніс ухвалу за позовом «Гонгадзе проти України», згідно до якого держава повинна виплатити позивачеві – вдові загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Мирославі – 100 тис. євро як матеріальні і моральні збитки. Про це йдеться в прес-релізі Європейського суду з прав людини, передає ProUA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Мирослава Гонгадзе подала до Європейського Суду з прав людини 16 вересня 2002 року позов про порушення Україною статей 2, 3 і 13 Конвенції з прав людини. «Подаючи цей позов, я ставила за мету спонукати українську владу в повному об’ємі і до кінця розслідувати вбивство Георгія і карати виконавців цього злочину, замовників і посадовців, які своїми умисними діями або злочинною бездіяльністю перешкоджали належному розслідуванню вбивства», – сказала Мирослава Гонгадзе.

Вона також зазначила, що «питання компенсації за моральні страждання постраждалих від злочину в позові не порушено і перебуває в компетенції Європейського суду, який вирішує його, використовуючи існуючі європейські стандарти»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *