ОСТАННІ НОВИНИ

300 диких птахів протестували в області на наявність пташиного грипу

|

300 диких птахів відстріляли протягом жовтня мисливці Львівської області у кожному районі і направили птицю на анліз на наявність в їх крові пташиного грипу до Львова. Такі заходи проводяться в рамках постійного моніторингу щодо загрози пташиного грипу. Про це сьогодні під час засідання у Львівському прес-клубі реформ повідомив державний інспектор ветеринарної медицини у Львівській області Богдан Куртяк.

За його словами, можливість проводити аналіз птиці на наявність пташиного грипу є тільки у Львові, оскільки в районах немає необхідних для цього тестових систем. Причина цього – висока вартість потрібних реактивів. Тестова система, розрахована на 300 птиць, коштує близько трьох тисяч гривень, відповідно можливість робити аналізи є досить обмеженою.

Що ж стосується дослідження свійської птиці на наявність пташиного грипу, то такі дослідлження проводять лише за відповідними заявками власників. Як повідомив пан Куртяк, на сьогодні у Львівській області в приватних господарствах є близько шести мільйонів голів птиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *