ОСТАННІ НОВИНИ

Закупівельна ціна на курятину в області знизилась на 30 відсотків

|

Закупівельна ціна на курятину у Львівській області у зв ’язку із небезпекою пташиного грипу знизилася на 30 відсотків. Про це сьогодні під час засідання у Львівському прес-клубі реформ повідомив директор ПП „Улар” із виробництва пташиного м’яса Олег Пупа.

За словами пана Пупи, раніше продукцію його підприємства купували за гуртовою ціною 10 гривень за кілограм курятини, зараз ціна впала до 8 гривень за кілограм. „Якщо так піде і надалі, ми будемо змушені закривати наше підприємство”, – зазначив він.

Крім цього значно зменшилась кількість замовлень на куряче м ’ясо, на сьогодні його замовляють на 30-40 відсотків менше, ніж до масового поширення інформації про пташиний грип.

Як повідомив державний інспектор ветеринарної медицини у Львівській області Богдан Куртяк, на сьогодні в області зареєстровано 24 птахофабрики різної потужності, усі вони також під загрозою банкрутства у разі подальшого зниження ціни на курятину. Собівартість кілограма курятини становить дещо менше 8 гривень.

Відтак пан Куртяк зазначив, що наразі загрози зараження пташиним грипом на території Львівської обласіт немає, ситуація тут повністю контрольована і прогнозована.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *