ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові сьогодні завершилася конференція „Академічне народно-інструментальне мистецтво та вокальні школи Львівщини”

|

У Львівській державній музичній академії ім. М. Лисенка сьогодні завершилася конференція „Академічне народно-інструментальне мистецтво та вокальні школи Львівщини”. Кращі доповіді її учасників будуть опубліковані у збірнику наукових праць, який затверджений Вищою атестаційною комісією.

Протягом дня учасники конференції проводили майстер-класи, обмінювалися думками про проблеми музикантів, які грають на народних інструментах. Ця сфера, як відомо, є не надто популярною серед музикантів, навіть діти не дуже хочуть навчатися грі на народних інструментах. Винятком є хіба що гітара, яка сьогодні є найпопулярнішим музичним інструментом. Також метою конференції був обмін досвідом та новою інформацією серед фахівців, що, на думку організаторів конференції, мало б популяризувати це мистецтво.

Ініціатором цього заходу виступила ЛДМА ім. М. Лисенка, НУ культури і мистецтв (Львівська філія), Дрогобицький державний педагогічний університет ім. І. Франка та управління культури Львівської міськради. Як повідомив Західній інформаційній корпорації старший викладач ЛДМА ім. М. Лисенка, наступного року ця конференція найімовірніше відбудеться уже зі статусом міжнародної. Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *