ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові протестує понад тисячy таксистів

|

Близько тисячі приватних таксистів зі Львова беруть участь в акції протесту в рамках загальноукраїнської акції, скерованої проти змін до закону „Про автомобільний транспорт”, повідомив правовий інспектор Конфедерації вільних профспілок України Андрій Корчинський. За його словами, закриті усі п’ять виїздних трас зі Львова – Київська, на Шегині, Раву-Руську, Чоп та Краковець. „Ми перекрили усі магістральні траси, ми зараз рухаємося до Миколаєва” – сказав А.Корчинський.

Автомобілі рухаються трасами з увімкненими клаксонами, національними прапорами та жовто-синіми стрічками. За словами А.Корчинського, участь в акції взяли представники понад 20 фірм, які займаються таксуванням, а 5 фірм відмовилися від участі в цій акції. Крім того, частина учасників учора виїхала зі Львова до Києва, де як стверджує пан Корчинський, зібралося понад 10 тисяч таксистів.

Натомість керівник прес-центру УДАІ УМВСУ у Львівській області Світлана Пасічник повідомила, що жодна із трас не є закритою, всюди автомобільний рух відбувається нормально.

Акція протесту викликана пропонованими змінами до закону „Про автомобільний транспорт”, який уже прийнято у першому читанні. Ці зміни передбачають обмеження використання автомобіля (експлуатація до 10 років), регулювання транспортних послуг Кабінетом Міністрів, надання надзвичайних повноважень місцевим органам влади, що може призвести до зловживань та усунення приватного перевізника з ринку автоперевезень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *