ОСТАННІ НОВИНИ

Управління культури ЛОДА поки залишатиметься без керівника

|

Сьогодні, 2 листопада, відбувся «круглий стіл», на якому під час публічних обговорень намагалися вибрати достойного кандидата на посаду начальника управління культури Львівської ОДА. До участі в обговореннях запросили керівників творчих спілок, творчих колективів, директорів театрів, музеїв, видатних представників галузі культури. Як зазначив заступник голови ОДА Тарас Батенко, ідея запросити до обговорення широке коло представників культури виникла у керівництва обласної адміністрації, щоб це призначення відбувалося максимально прозоро.

Т.Батенко, звертаючись до присутніх, зазначив, що ні він, ні голова ОДА на сьогоднішній день не мають чіткої кандидатури, якій би надавалось перевагу, й запросив усіх вносити свої пропозиції у процесі обговорення, а згодом – голосування, визначити прізвище потенційного начальника управління культури.
Він зазначив, що напередодні «круглого столу» до адміністрації надходили різні пропозиції щодо цієї кандидатури, однак, вони переважно не подавалися на офіційному рівні, а мали характер порад. Після нетривалого в часі обговорення характеристик і висунення побажань до ще невідомого майбутнього чиновника від культури було названо власне прізвища, які розглядатимуться на призначення на цю посаду: Марія Христинич – голова комісії з питань культури Львівської обласної ради, Василь Откович – директор Львівського державного коледжу декоративного та ужиткового мистецтва ім. Труша, Андрій Мацяк – генеральний директор Національного академічного українського драматичного театру ім. М.Заньковецької, Роман Чмелик – директор Львівського музею етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАНУ, Сергій Бурко – колишній директор Львівської філармонії. А також кілька представників культурного середовища Львова висунули кандидатуру Тараса Возняка, щоправда, він не був присутнім на засіданні, а, відтак, обговорень щодо ймовірного очолювання управління з його боку не велося.

Усі із запропонованих кандидатур виступили, коротко розповіли про своє бачення розвитку галузі та подякували за проявлену довіру. Після виступів залишилося лише два прізвища до розгляду – М.Христинич та С.Бурко, інші зняли свої кандидатури.

Після цього Т.Батенко запропонував усім розійтися і ще раз у своїх колективах обдумати і обговорити, кого б хотіли бачити на цій посаді. Він зазначив, що не потрібно підводити риску й вибирати лише між цими двома людьми, протягом трьох днів є можливість внести на розгляд інших осіб. Однак, перед висуненням на обговорення слід повідомити про це самих ймовірних начальників, щоб на наступному «круглому столі» вже не відбувалися «самовідводи». А також усі кандидати мають протягом найближчого часу підготувати програми, з якими йтимуть на цей пост. Представлення свого бачення розвитку культури відбуватиметься в ефірі на ЛТБ, після чого за тиждень-півтора знову відбудеться подібний «круглий стіл», де й сподіваються зупинитися на певній кандидатурі. Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *