ОСТАННІ НОВИНИ

Тягнибок хоче заборонити комунізм як ідеологію

|

Учора голова Всеукраїнського об’єднання „Свобода”, народний депутат України Олег Тягнибок зареєстрував законопроект „Про заборону комуністичної ідеології в Україні” (реєстр. № 8364). Про це повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання „Свобода”.

Олег Тягнибок вважає, що комуністична ідеологія в усіх її проявах має бути заборонена в Україні як людиноненависницька.

За словами нардепа, проект Закону спрямований на подолання наслідків панування тоталітарного комуністичного режиму в Україні, її декомунізацію, усунення загрози суверенітету, територіальній цілісності та національній безпеці України, недопущення її новітньої колонізації, встановлення історичної та соціальної справедливості, зміцнення духу і моралі Українського народу.

„Наслідком цього є визнання Комуністичної партії України як територіальної організації КПСС, що впродовж своєї історії мала назви РСДРП (б), РКП (б) та ВКП (б), злочинною організацією, яка здійснювала військові злочини та злочини проти людства, у тому числі геноцид, масові репресії та депортації, терор та політичні переслідування в Україні; заборона комуністичної пропаганди та використання комуністичної символіки; проведення заходів, направлених на декомунізацію України”,- зазначає Тягнибок.

Законопроект розроблено Всеукраїнським об’єднанням „Свобода” з метою „реалізації одного з основних положень „Програми захисту українців”, а саме: на подолання наслідків геноциду українців, здійсненого комуністичним режимом СРСР”, передає „Вголос”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *