ОСТАННІ НОВИНИ

Глави УГКЦ та РКЦ спільно молилися на похованнях вояків УГА та цвинтарі орлят

|

Патріарх Києво-Галицький УГКЦ Любомир Гузар та Глава Римо-Католицької Церкви в Україні Кардинал Яворський сьогодні разом помолилися на похованнях вояків УГА та Цвинтарі Орлят на Личаківському кладовищі. Обидва кардинали зустрілися біля поховань вояків Української галицької армії, де після короткої молитви представники обох делегацій вшанували пам’ять вояків, поклавши до Меморіалу воїнам УГА лампадки.

«Сьогодні вони лежать бік о бік, а ми стоїмо один біля одного. Кожна громада, кожна країна пильнує свої військові цвинтарі, бо то є память народна. Ми прийшли, щоби відсвіжити память того, що нас обєднує. Бо ми молимося разом і хочемо йти вперед разом», – сказав кардинал Гузар.

На акції також був присутній представник Генерального Консульства Польщі у Львові, який також поклав біля підніжжя пам’ятника вінок.Після того обидві делегації вирушили до поховань польським воякам, де Глава Римо-Католицької Церкви подякував за спільну молитву і сказав, що проситиме Бога наповнити костели спільністю.

Насамкінець кардинал Гузар сказав, що «сам факт того, що ми робимо, що ми сходимось, відвідуємо гроби один одного – це дуже важливі акти, бо ми тим маніфестуємо нашу добру волю, наше бажання не поворяти помилки минулого”, сказав кардинал Гузар. Він також дадав, що ”ми минулого не повернемо, бо воно є таке, як воно є, але ми повинні навчитися не повторювати помилок”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *