ОСТАННІ НОВИНИ

Справа Тершовчина є політичним замовленням – адвокат

|

Адвокат екс-міського голови Самбора Тараса Тершовчина Іван Василишин стверджує, що справа його підсудного є нічим іншим як політичним замовленням, щоправда якій політичній силі вигідне цькування цього посадовця адвокат пояснити не зумів.

Не зміг відповісти І.Василишин і на запитання журналістів, у який спосіб були підкинуті гроші (п’ять тисяч доларів) його клієнту і чому він, не знаючи про них, пробував викинути пакет, коли побачив оперативників.

Відмовилася назвати ім ’ я замовника і дружина підсудного Антоніна Тершовчин. Вона лише висловила впевненість, що суд доведе невинність її чоловіка та заявила, що певні сили намагаються знищити всю її сім’ю. „Я впевнена, що мій чоловік не скоїв злочину, адже є зразковим сім ’янином», – заявила вона.

За її ж словами, Тарас Тершовчин зараз перебуває у дуже важкому стані у Львівському слідчому ізоляторі. Незважаючи на рекомендацію начальника медчастини СІЗО про стаціонарне лікування у спецзакладі Т.Тершовчина, підсудного продовжують утримувати в камері. Відтак адвокат вважає, що це робиться для того, щоб Тершовчин фізично не зміг захищати свої ітереси в суді.

Разом з тим І.Василишин стверджує, що слідство у справі екс-міського голови Самбора ведеться упереджено та з тиском засобів масової інформації, які „завідома засудили І.Тершовчина”. Окрім цього, адвокат стверджує, що справа фабрикується і процесуально. Зокрема, за його словами, з порушенням чинного законодавства слідчий обмежив коло захисників, відмовивши у відповідному клопотанні Олегу Дедику та Антоніні Тершовчин. Однак відмову захисники пана Тершовчина планують оскаржити (скарга на незаконні дії слідчого уже подана до обласної прокуратури).

Нагадаємо, в серпні цього року міського голову Самбора Тарса Тершовчина затримали працівники міліції під час отримання хабаря. Загалом щодо вимагання коштів з боку міського голови Самбора було зафіксовано сім епізодів. Зараз Т.Тершовчин перебуває під арештом у СІЗО Львова, проти нього порушено кримінальну справу за отримання хабара.

Сесія міської ради Самбора переважною більшістю голосів прийняла рішення достроково припинити повноваження Т.Тершовчина як міського голови.

У четвер, 3 листопада, справа колишнього керівника Самбора розглядатиметься у Самбірському суді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *