ОСТАННІ НОВИНИ

Тернопільські медики підтримують львівських

|

Учора на зборах Вільної профспілки трудівників Тернопільського міського комунального пологового будинку було прийнято рішення про солідарність і інформаційну підтримку безстрокової акції громадської непокори колективу Львівської обласної клінічної лікарні. Про це повідомив голова Вільної профспілки трудівників Тернопільського міського комунального пологового будинку Андрій Артемович.

«Починаючи з 2 листопада, 40-60 лікарів Львівської обласної клінічної лікарні обіцяють оголосити голодування просто на робочих місцях», – розповів Андрій Артемович. Причина такої акції протесту – кризова ситуація в медицині, небажання влади проводити реформи та покращити становище галузі, матеріальний стан працівників медицини.

«Вимоги щодо реформування медичної галузі, збільшення заробітної платні медикам є однією з нагальних проблем сьогодення, які створюють кризу в суспільстві. Зволікання керівництва держави у їх вирішенні загрожує повним розвалом системи медичної допомоги в Україні», – йдеться у зверненні, яке прийняли на підтримку львівських медиків члени Вільної Профспілки Трудівників Тернопільського міського комунального будинку. Звернення надіслано міському голові Тернополя Богданові Левківу та управлінню охорони здоров’я Тернопільської міськради.

У документі наголошується і на проблемах галузі охорони здоров’я Тернополя, зокрема на хронічному недофінансуванні медичних закладів обласного центру, що створює загрозу звільнення з роботи частини медичних працівників і в подальшому закриття окремих лікувальних закладів міста Тернополя.

У своєму зверненні члени Вільної Профспілки Трудівників Тернопільського міського комунального будинку пропонують депутатам Тернопільської міської ради вирішити питання фінансування медичної галузі міста на сесії міськради при затвердженні бюджету міських закладів охорони здоров’я на 2006 рік, а також провести громадські слухання щодо проблем фінансування медицини Тернополя, передає Західна інформаційна корпорація .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *