ОСТАННІ НОВИНИ

Сендак привітав жителів області з святом утворення ЗУНР

|

Прес-служба Львівської обласної ради оприлюднила привітання голови обласної ради Михайла Сендака з нагоди річниці утворення ЗУНР. Подаємо текст привітання:

„Шановні краяни!

1 листопада 1918 року – одна з небагатьох віхових дат в історії України на довгому шляху здобуття незалежності. Цього дня 87 років тому на західноукраїнських теренах було офіційно проголошено нову державу – Західноукраїнську Народну Республіку (ЗУНР) на чолі з Євгеном Петрушевичем. Тимчасовий Основний Закон ЗУНР визначив сутність і особливість нового державного ладу. Ця славна подія засвідчила, що західні українці вкотре потужно проявили себе в процесі національного державотворення. Уже через три місяці ЗУНР об’єдналась з УНР в єдину соборну державу.

16 травня цього року Президент видав Указ „Про увічнення пам`яті видатних діячів Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки”. Цей документ є чи не першим Указом Президента від 1991 року, який визнає заслуги провідників Української Держави 1917-1920 рр.

Щиро вітаю усіх Вас зі святом і зичу великої сили духу, терпіння й оптимізму. Нехай жодні розчарування і тимчасові негаразди не зламають Вашої надії на краще майбутнє, а патріотизм і мужність наших батьків, поборників національної ідеї, додасть витримки й віри.

З повагою,

Голова обласної ради Михайло Сендак”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *