ОСТАННІ НОВИНИ

Сірик хоче 4 млрд від “Криворіжсталі” на відновлення центру Львова

|

Виділити чотири млрд гривень від продажу “Криворіжсталі” на реновацію центральної частини Львова пропонує виконувач обов’язків міського голови Львова Зеновій Сірик. Про це він заявив сьогодні під час круглого столу в студії радіо “Незалежність”.

“Це ті кошти, які дозволили б зробити вигляд історичної частини міста достойним і могли б привабити більше іноземних туристів до Львова” – сказав він. За словами З.Сірика, про це ведуться перемовини з міністром архітектури та будівництва Павлом Качуром.

Пан Сірик стверджує, що у центральній частині Львова є 28 об ’єктів, які потребують реновації. Окрім ремонту самих споруд, на що потрібно 10-20 млн гривень на кожен будинок, мова йде про заміну мереж та каналізування та інші технологічні моменти.

Категорично проти такого застосування грошей з продажу «Криворіжсталі» виступив інший учасник круглого столу, народний депутат України Олесь Гудима. За його словами, частину від цих коштів держава має спрямувати на облаштування енергозберігаючих технологій у всіх великих містах України. «Це дасть можливість зменшити споживання імпортного газу з 75 млрд кубомертів до принаймні 60 млрд, що вивільнить для бюджету сотні мільйонів гривень» – сказав О.Гудима. Він також заявив, що уже говорив про підтрмику цього проекту з міністром архітектури і будівництва Павлом Качуром і той підтримав таку ідею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *