ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина на 14-му місці за рівнем середньомісячної зарплати

|

Львівська область посідає чотирнадцяте місце серед областей України за рівнем середньомісячної заробітної плати. На Львівщині середня місячна зарплата становить 677 гривень 75 копійок. Про це під час сьогоднішньої зональної робочої наради повідомив Міністр праці та соціальної політики Іван Сахань.

Порівняно з минулим роком середньомісячна заробітна плата у Львівській області зросла на 34,3 відсотка. Що ж стосується середньомісячної зарплати працівників сільського господарства, то порівняно із відповідним періодом 2004 року вона зросла на 48,4 відсотка, і на сьогодні становить 323 гривні та 99 копійок.

Вищим є рівень заробітної плати на підприємствах держаної форми власності. На Львівщин, зокрема, працівники таких установ в середньому отримують 863 гривні в місяць, на приватних же підприємствах в середньому отримують 618 гривень.

Міністр праці та соціальної політики зазначив, що сьогодні спостерігається зменшення кількості штатних працівників, які отримують зарплатню в межах мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, встановленого для працездатної особи. У Львівській області чисельність таких працівників становить відповідно 11,1 відсотка та 39,4 відсотка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *