ОСТАННІ НОВИНИ

ФК „Карпати” пояснив свою позицію

|

Прес-служба ФК «Карпати» поширила серед засобів масової інформції офіційний прес-реліз щодо ситуації, яка склалася навколо телетрансляції матчу 1/8 фіналу Кубка України «Карпати» (Львів)–«Шахтар» (Донецьк). Текст повідомлення подаємо без змін:

„Футбольний клуб «Карпати» офіційно заявляє, що телетрансляція матчу 1/8 фіналу Кубка України з футболу сезону 2005/2006 рр. між командами «Карпати» (Львів) – «Шахтар» (Донецьк) на телеканалі «Україна» не відбудеться за жодних обставин та умов.

Підтверджуємо, що на запит ЗАТ ТРК «Україна» від 13 жовтня 2005 року про передачу права на телетрансляцію даного поєдинку, ексклюзивний маркетинговий партнер ФК «Карпати» підприємство «Карпати Спорт Маркетинг», яке володіє усіма комерційними правами ФК «Карпати», визначило вартість права на телетрансляцію матчу «Карпати» – «Шахтар» у розмірі 520 тисяч гривень 00 коп (в т.ч. ПДВ).

Аргументація ціноутворення на право телетрансляції матчу проста – на наш погляд інтерес до цього поєдинку в Україні є значним і очевидно, що трансляція даної зустрічі для телеканалів буде рейтинговою. Тому підприємство «Карпати Спорт Маркетинг» скористалося набутим правом на телетрансляцію цього поєдинку і правом визначати ціну передачі права на телетрансляцію цього матчу, про що було повідомлено відповідним листом Президента ЗАТ ТРК «Україна» за № 18/10 від 18 жовтня 2005 року.

Після цього представники ЗАТ ТРК «Україна», а згодом і ФК «Шахтар» (Донецьк) в ультимативній та погрозливій формі зажадали різкого зниження ціни права на телетрансляцію матчу. Були навіть спроби шантажу, мовляв у разі незгоди з прийнятними умовами, ФК «Шахтар», заручившись підтримкою Федерації футболу України, розпочне кампанію проти львівського футбольного клубу. У зв’язку з цим заявляємо, що ФК «Карпати» загалом і у цій ситуації зокрема твердо стоїть на визначених і принципових власних позиціях і нікому не дозволить діяти по відношенню до себе з позиції сили й диктувати умови.

Крім того, хотілося б нагадати ФК «Шахтар» (Донецьк), який так сильно ратував за організацію телетрансляції гри у Львові, за словами його представників лише з альтруїстичних міркувань і з метою створити шанувальникам футболу України свято у вигляді телетрансляції матчу «Карпати» – «Шахтар», що ФК «Карпати» й далі вимагає від донецького клубу виплати компенсації за футболістів, які були виховані львівським клубом і його підшефними дитячо-юнацькими школами. Принагідно зауважимо, що ані ФК «Карпати», ані дитячо-юнацькі школи не отримали від ФК «Шахтар» жодної компенсації за перехід в Донецьк таких гравців, як Чигиринський, Шкред та Паськів, які перебувають на контракті в донецькому клубі. Причому ФК «Карпати» неодноразово звертався з відповідними листами до ФФУ, ПФЛ та ФК «Шахтар», але жодного позитивного рішення так і не дочекався. Хочеться запитати: невже пункти Регламенту чемпіонату та першостей України, а також інше вітчизняне футбольне законодавство на діяльність таких великих клубів, як «Шахтар», не розповсюджується?

А насамкінець, для любителів футболу повідомимо, що пряма трансляція матчу «Карпати» (Львів) – «Шахтар» (Донецьк) розпочнеться у середу, 26 жовтня о 19 год., на «12 каналі» Львівського телебачення, а в 22.05 Перший національний канал українського телебачення покаже у запису другий тайм матчу”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *