ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині слід вирубати 3 млн. кубометрів лісу

|

Під час розширеного виїзного засідання колегії Державного комітету лісового господарства України на тему «Проблеми всихання ялинових насаджень в Карпатському регіоні» заступник голови Держкомлісгоспу України Микола Ведмідь наголосив, що найближчим часом лише на Львівщині слід вирубати 3 млн. кубометрів лісу, з них 1 млн. кубометрів сухостою.

Голова Держкомлісгоспу України Віктор Червоний зазначив, що і в Україні природний приріст лісів становить 35 млн. кубометрів. «Щороку ми рубаємо 15 млн. кубометрів. Реальна потреба є значно більшою .У Карпатах превалює екологічна складова лісового господарства, хоча у цілому світі застосовують економіко-екологічну складову. Обмеження лісокористування у Європі становить 2-3%, в Україні – 50%, передає ЗІК.

Ми застосовуємо неприродозберігаючі технології суцільної рубки, оскільки не вистачає коштів на закупівлю повітряних установок (вартість однієї становить 400 тис. євро), без яких неможливо проводити вибіркову рубку лісів. В Україні 10 таких установок, 6 на Львівщині», – наголосив В.Червоний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *