ОСТАННІ НОВИНИ

Зовнішньоторговельний оборот області товарами зменшився майже на чверть

|

Зовнішньоторговельний оборот області товарами протягом січня-вересня 2005 року зменшився на 24,6 відсотка або 348,5 мільйонів доларів США, порівняно з аналогічним періодом 2004 року, і склав 1067 мільйонів доларів США, у тому числі експорт склав 422,5 мільйони доларів США, а імпорт – 644,9. Про це було повідомлено під час сьогоднішнього засідання Колегії облдержадміністрації.

Порівняно з відповідним періодом минулого року, експорт товарів в області зменшився на 49,7 мільйонів доларів США, а імпорт – на 298,8 мільйонів доларів США. Варто зазначити, що експорт товарів у країни ЄС зріс на 1,9 мільйонів доларів США, а імпорт з них – на 12,5 мійльйона доларів США.

Географія експорту налічує 76 країн світу, найвагоміше місце серед яких посідає Німеччина, Данія, Російська Федерація, Польща та Бельгія. В ці країни Львівщина переважно експортувала текстильні вироби, машини, устаткування, апаратуру, деревину, чорні та кольорові метали.

Що ж стосується 102 країн-імпортерів, то найбільші обсяги серед них припадають на Польщу, Німеччину, Російську Федерацію, Італію, Нідерланди та Данію. Імпортуються на Львівську область переважно машини, устаткуваня, апаратура, текстильні вироби, вироби з пластмаси, чорні та кольорові метали та продукція хімічної промисловості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *