ОСТАННІ НОВИНИ

За НСНУ у Львові проголосували б 37,6% виборців

|

37,6% голосів львів’ян здобула б партія Народний союз “Наша Україна” згідно із результатом дослідження, що його проводив з першогопо десяте жовтня Київський міжнародний інститут соціології на замовлення КВУ. Під час дослідження було опитано 706 повнолітніх жителів Львова. Похибка дослідження не перевищує 4%.

На другому місці, згідно із результатами опитування, є ВО “Батьківщина”, яке набрало 22,5% голосів, а на третьому – СПУ із 4,2% симпатій виборців. Останнє місце у списку зайняла СДПУ (о), яку зараз ладні підтримати лише 0,4% виборців Львова.

Натомість рейтинг КПУ виявився вищим за рейтинги традиційних націонал-демократів – УНП і НРУ. Згідно з дослідженням, комуністи набрали б 1,6% голосів, тоді як УНП та НРУ – 1,1% та 0,7% відповідно.

Такий низький рейтинг націонал-демократів політологи пояснюють кількома причинами. На думку Любомира Скочиляса, УНП упродовж свого існування так і не змогло здобути свій електорат, оскільки є відламом НРУ. Натомість КПУ має стійке число прихильників на Львівщині, які по всій Україні, тому результати опитування це віддзеркалюють.

Натомість політолог Ігор Танчин вважає, що рейтинг УНП відійшов до НСНУ, а число симпатиків лівих у Львівській області корелюються з числом російськомовного населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *