ОСТАННІ НОВИНИ

Куйбіда і Садовий поки що попереду

|

Екс-міський голова Львова Василь Куйбіда та лідер об’єднання «Самопоміч» Андрій Садовий займають чільні місця у симпатіях виборців Львова з-посеред ймовірних кандидатів на посаду міського голови Львова. Садовий має 26,8%, а Куйбіда – 26,1%.

Такими є результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Комітету виборців України. Як пояснив керівник ЛОГО КВУ Роман Кошовий сьогодні під час прес-конференції, КВУ замовив таке опитування, бо він стоїть збоку у виборчому процесі та й виконавцем вибрали київську структуру, щоби збільшити рівень об’єктивності інформації. “Це скоріше інформація до відома на старт виборчої кампанії і вона буде змінюватися, тому КВУ планує провести ще одне опитування посеред передвиборчої кампанії” – сказав Р.Кошовий.

Два згадані діячі мають дуже серйозний гандикап від інших учасників опитування. Найближче до них стоїть народний депутат України Андрій Шкіль із 6,2%. До першої п’ятірки також увійшли Богдан Федоришин –5,1% та Олекса Гудима – 4,1%.
Цікаво, що колишній міський голова Львова Л.Буняк набрав сього 1,2%.

Щоправда, експерти вважають, що ці рейтинги, складені на 10 жовтня незабаром зазнають серйозних змін, бо реально більшість із ймовірних кандидатів ще не бралася до кампанії. “Показовим є збільшення результату Олександра Гудими, який лише за рахунок повідомлення про те, що він балотуватиметься на посаду міського голови підняв свій рейтинг з одного відсотка до чотирьох” – сказав політолог Ігор Танчин. На думку ще одного політолога Любомира Скочиляса, Куйбіда має такий рейтинг завдяки тому, що він асоціюється у виборців як попередник Любомира Буняка, з яким пов’язані певні позитивні моменти у минулому, а Садовий завдяки тому, що він максимально використовує свої засоби масової інформації і щодня з’являється в телеефірі.

Водночас політологи зауважують, що рейтинг Садового є більш хистким, аніж рейтинг Куйбіди. “Позитивний рейтинг Садового не має сильних підвалин і його легко буде зрушити і перебрати іншим кандидатам” – сказав І.Танчин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *