ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво міліції зустрілося з керівництвом ФК “Карпати”

|

21 жовтня 2005 року відбулися збори за участю представників правоохоронних органів на чолі з генерал-майором міліції начальником УМВС України у Львівській області Віталієм Максимовим, співробітників футбольного клубу „Карпати” на чолі з генеральним директором Богданом Федоришиним та організованих фанів ФК „Карпати”. Як передає прес-служба ФК “Карпати”, учасники зустрічі обговорили ситуацію, яка виникла 15 жовтня 2005 року на стадіоні „Україна” у Львові та шляхи її розв’язання.

Нагадаємо, що під час матчу 11-го туру першості України з футболу у першій лізі між командами “Карпати” (Львів) – “Геліос” (Харків) співробітники міліції та спецпідрозділу „Беркут” побили фанів команди „Карпати”, які уболівали за неї у 16-му секторі стадіону „Україна”. З цього приводу була заява ФК „Карпати”, у якій йшлося про бажання клубу забезпечувати порядок на стадіоні без допомоги правоохоронців, а також, як заявив на зустрічі генерал Максимов, – серйозне службове розслідування в стані львівської міліції.

Розмова між фанами та правоохоронцями була дуже непростою. Однак той вихід із ситуації, який запропонував директор ФК „Карпати” Богдан Федоришин, вони вирішили перевірити на практиці. Вже починаючи від суботи, 22 жовтня, порядок у 16 секторі забезпечували стюарди футбольного клубу. Міліція знаходилась у 10 секторі і була напоготові. За такого розкладу матч між „Карпатами” та „Динамо-Ігросервісом” пройшов дуже спокійно. Коли у неділю фанати команди зібралися на автомобільний пробіг вулицями міста на честь своєї команди, вони висловили своє задоволення тим, як була вирішена „проблема 16 сектора” та пообіцяли зробити все від них залежне, щоб у правоохоронців не було приводу підходити до фанатів ближче як на 6 секторів.

Начальник УМВС України у Львівській області Віталій Максимов та його підопічні наполягали, аби керівництво клубу подбало про серйозний відеонагляд на стадіоні. Однак Генеральний директор ФК „Карпати” Богдан Федоришин нагадав, що сьогодні у Львові стадіон „Україна” не належить клубу, а тому „Карпати” не можуть взяти на себе такої роботи. Федоришин натякнув, що зі зміною влади у Львові та області, коли справа співпраці ФК „Карпати” зі своїм містом буде вирішена, автоматично будуть зняті і такі питання. Зараз клуб забезпечить операторів, які будуть постійно знімати „проблемні” місця на стадіоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *