ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Шегинь завтра знову можуть перекрити україсько-польську трасу

|

Мешканці Шегинь мають намір здійснювати акції непокори, перекриваючи міжнародну автотрасу до того часу, поки не будуть ліквідовані нові польські митні правила, введені на вимогу ЄС, – повідомило кореспонденту Західної інформаційної корпорації компетентне джерело Мостиському прикордонному загоні.

«Ці правила порушують права людини. До шегинців пообіцяли приєднатися ще й жителі сусідніх сіл, на яких ця дискримінація теж поширюється. Якщо нас неспроможна захистити влада, то ми це зробимо самі», – заявило джерело ЗІКу.

За інформацією Польського митного органу у Перемишлі, на митному переході «Медика» Мостиської митниці функціонує «зелена смуга» – смуга руху спрощеного котролю. В’їзд на цю смугу дозволяється водіям транспортних засобів, які не перевозять товари комерційного характеру. Подорожуючий, якому виповнилося 17 років, може ввозити на митну територію ЄС товари, звільнені від контролю, якщо вони знаходяться в особистому багажі та не перевищують встановлених кількісних норм: або 200 цигарок, або 100 сигарил, або 50 сигар, або 250 грамів тютюну для куріння; 1 л дистильованих і спиртних напоїв, вміст алкоголю в яких не перевищує 22% об.; 50 г парфумів; 0,25 л води туалетної.

Якщо кордон перетинають особи, які проживають у прикордонних зонах, працівників, що здійснюють діяльність у прикордонних зонах або членів екіпажів транспортних засобів, що здійснюють перевезення між третіми країнами і ЄС, вищезазначені норми зменшено згідно із відповідним розпорядженням Міністра фінансів РП. Тепер вони становлять: 20 цигарок або 15 сигарил, або 5 сигар, або 20 г тютюну для куріння; 0,5 л дистильованих і спиртних напоїв, вміст алкоголю в яких не перевищує 22% об; 25 грамів парфумів; 0,1 л води туалетної.

У тих випадках, коли особа не проживає у прикордонній зоні, необхідно мати при собі відповідний документ (внутрішній паспорт, довідку з місця проживання), якими можна підтвердити, що на неї не поширюються вказані обмеження щодо переміщення зазначених предметів. Одночасно повідомляємо, що зазначені обмеження також не поширюються на громадян при переміщенні вказаних товарів, які придбані не в прикордонній зоні, що в свою чергу вимагає підтвердження цього будь-яким документом (товарний чек, накладна тощо», – зазначено в інформації Польського митного органу у м. Перемишлі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *