ОСТАННІ НОВИНИ

”Пора” пікетувала львівський державний історичний архів

|

Львівська організація громадського об’єднання „Пора” щойно закінчила свій пікет під стінами Центрального державного історичного архіву у Львові. На акцію прийшло біля 50 “пористів”, котрі вимагали зістрічі з керівником установи Діаною Пельц.

В руках “пористів” були плакати із написами: “Ганьба Боряку”, “Архіви розкрадено! Хто відповідатиме?”, “Геть архівну мафію!”, “Припиніть переслідувати українських науковців”, “Скажи “Ні!” прихватизації архіву” та “Віддайте 6 000 000 євро державі”. Вони також скандували гасло “Банду геть!” та закликали всіх небайдужих приєднуватись до акції протесту.

Основним завданням акції її організатори вбачали у зустрічі із директором архіву Діаною Пельц, щоб домогтися пояснень звільнення Галини Сварник та припинення цькувань невинних працівників архіву.

На запрошення “пористів” вийти до них Даіна Пельц не зреагувала. “Я не знаю, що вклали в голову тим дітям, що там кричать зараз на дворі, але виходити до них і їх перекрикати я не буду”, – сказала Діана Пельц.

Щодо звинувачень на її адресу директор відповіла: “В мене є підстави говорити про іделога крадіжки, тому, що одним із мотивів крадіжки була дискредитація мене як керівника. І я вже в цьому не сумніваюся”. Уточнити і назвати якісь пррізвища Діна Пельц не захотіла, бо сказала, що не хоче уподібнюватись до тих, хто вже її обливає брудом, але сказала, що ці люди є працівниками архіву і додала, що “від хатнього злодія важко щось сховати”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *